Národní divadlo "Sluha dvou pánů"

7.června 2010

O tomto víkendu proběhl zájezd do Národního divadla v Praze na představení Sluha dvou pánů, v hlavní roli s Miroslavem Donutilem. Na vstupenky jsme čekali téměř tři roky, protože víkendová představení jsou tradičně vyprodaná do posledního místa. Čekání se ovšem vyplatilo, byli jsme svědky výborných hereckých výkonů - v prvé řadě ovšem excelujícího M.Donutila, kterému jakoby role byla psána na tělo. Chvílemi zastiňoval ostatní účinkující tak, že hra připomínala "one man show", ale představení jako celku to neublížilo. Někteří z nás si splnili "morální povinnost" navštívit alespoň jednou za život naši zlatou kapličku. Národní divadlo je opravdu působivé, snad i bez herců, můžeme na něj být právem hrdí.

Po nekonečných týdnech plných deště nám o tomto víkendu poprvé svítilo sluníčko, takže počasí přálo i procházkám po Praze. Někteří účastníci využili krásného počasí k prodloužení pobytu v hlavním městě a jeli domů až v neděli.