Den otevřených dveří

14.června 2010

V sobotu 12.června jsme byli svědky mimořádné a ne zrovna často se opakující události - na Deze proběhl Den otevřených dveří. Oficiálně byl součástí oslav padesátého výročí společnosti, ale byl také součástí otevřeného přístupu k veřejnosti, pomocí něhož se Deza snaží ukázat lidem, že nejsme žádný strašák a ekologická časovaná bomba.

Počasí nám a hlavně návštěvníkům přálo, slunná sobota přilákala do továrny spoustu zaměstnanců, kteří chtěli ukázat dětem a příbuzným, kde pracují. Ukázala se řada bývalých zaměstnanců, ale co nás těší nejvíce, akce měla velký ohlas mezi obyvateli Valašského Meziříčí a obcí okolo Dezy.

Kromě atrakcí pro děti, vědomostních soutěží a občerstvení se lidé mohli podívat také k našim hasičům a třeba si zkusit stříkat z opravdové hasičské proudnice. Hlavním lákadlem ovšem byla projížďka autobusy po areálu Dezy. Autobusy s průvodci, kteří poskytovali výklad, projížděly zodpovědně celý areál od železniční dopravy až po benzolku, podélně i příčně. Mnoho lidí bylo překvapeno, jak úhledný a udržovaný areál máme, kolik je u nás zeleně a jak jsou naše výrobní zařízení složitá a důmyslná.

Celkový počet návštěvníků překročil 800, a věříme, že všichni si kromě drobných dárků odnesli i dobrý pocit z toho, že Deza je slušný a zodpovědně provozovaný podnik, který nepředstavuje pro okolí žádnou akutní hrozbu.

Odbory se na organizaci nepodílely oficiálně, ale celá řada našich členů plnila své úkoly v rámci zajištění akce.