Komunální volby 2010

12.října 2010

Blíží se komunální volby. Nejsou o velké politice, o boji stran a ideologií, ale o tom, kdo bude spravovat majetek města a starat se o služby, které město poskytuje svým obyvatelům.

Deza jako hospodářský subjekt a její zaměstnanci jako občané jsou významnou částí tohoto města. Přesto se v předvolebních kampaních o Dezu stále někdo otírá a snaží se na náš úkor získat politické body.

Letos má Deza na kandidátkách několik lidí - myslíme, že stojí za úvahu je podpořit. Je možné dát jim preferenční hlasy, ať už jinak naše srdce bijí "nalevo" či "napravo". Je to šance, jak dát hlas kandidátům, kteří mohou udělat něco pro pozitivnější vnímání Dezy, proti mnohdy demagogickým a nesmyslným argumentům tzv. ochránců přírody a bojovníků za životní prostředí. A také proti těm, kteří si z "města" dělají svůj byznys a snaží se proto Dezu znevěrohodnit jako spolehlivého dodavatele tepla a podobně.

V současném systému komunálních voleb je možno označit kandidáty podle libosti, bez ohledu na stranu, za kterou kandidují. Přesto, že ve dvacetipětičlenném zastupitelstvu nemůžeme získat zásadní vliv, určitě stojí za to podpořit ty, kteří pro nás dokáží udělat něco pozitivního.

Tohle není návod jak a koho volit, to je věc každého z nás, ale je to úvaha nad tím, co je dobré pro nás, jako zaměstnance Dezy, společnosti, která přináší do regionu kupní sílu své bezmála tisícovky zaměstnanců.