Společenský ples Dezy 2011 je za námi.

14. února 2011

Na tento okamžik jsme se všichni těšili nejméně celý poslední měsíc – až si budeme moci říct: „Ples je za námi, všechno dobře dopadlo“. Samozřejmě jsme se těšili i na ples samotný, ale pořadatelé si mohou oddechnout až když se zavřou dveře za posledním spokojeným hostem. A letos snad měli důvod ke spokojenosti všichni.

Ples se konal jako každoročně ve všech prostorách zámku Žerotínů, v Kulturním zařízení. Těžiště celého společenského dění bylo v hlavním sále. Tam měla svá místa většina hostů a zde také bylo možno shlédnout hlavní části programu.

První dvě třetiny programu obstarala taneční škola B-Dance. Ve dvou časech vystoupila děvčata tří věkových kategorií celkem v pěti tanečních číslech. O úvodní vystoupení se postarali „benjamínci“ ve věku okolo čtyř, pěti let. Ostatní vystoupení vystřídala styly od klasiky až po street-dance. Každé vystoupení mělo své kouzlo, pro benjamínky to byla jejich premiéra, a ostřílená starší děvčata zaujala precizností a dynamikou.

O další dvě vystoupení se postarala kouzelnice Radana, její první show se nesla ve westernovém stylu a druhá rozproudila přítomným krev kouzlením a triky v rytmu brazilské samby.

V mezičasech ve velkém sále hrála k poslechu a tanci kapela Speedy Cadillac Ivana Klímy. Tradičněji založení návštěvníci si v divadelní kavárně mohli zatančit na lidovky v podání cimbálovky Polajka, a pro nejmladší byla v M-klubu diskotéka DJ Lubánka.

Diskotéku na půl hodiny přerušil program - svou improvizační show divákům předvedla meziříčská divadelní skupiny Valouny. A protože duší skupiny je zaměstnanec Dezy Pavel Krumpholz, objevily se v jejich impro-šou i pojmy jako destilační kolona či benzolový zásobník. Diváci zpočátku trošku nechápali o co v představení jde, ale postupně ožívali a na závěr už byli tak vtaženi do děje na jevišti, že jim až bylo líto že představení končí.

Půlnoc byla ve znamení netrpělivě očekávané tomboly. První cenou byl letos robotický vysavač, takže šťastný výherce už bude doma uklízet jen mačkáním tlačítek. Deset cen si výherci vyzvedli rovnou na pódiu, dalších sto šedesát tři vylosovala sedmičlenná komise v zákulisí a byly k vyzvednutí před koncem plesu.

Protože se termín našeho plesu nešťastně sešel se začátkem jarních prázdnin, přišlo o něco méně hostů než obvykle. Nakonec se to ale ukázalo spíše jako výhoda – na parketech si tanečníci nešlapali po nohou a nevráželi do sebe lokty, u barů se nečekalo na nápoje, dostatek místa byl i v prostorách v M-klubu, kde se podávaly večeře.

Celkově si myslíme, že ples dopadl dobře, nepostřehli jsme téměř žádné negativní ohlasy a tak můžeme vyhlížet další ročník – a dáme si dobrý pozor na to, kdy budou v roce 2012 jarní prázdniny.

Několik fotografií z plesu najdete ve fotogalerii.